En ny postman?

Som ni trogna läsare vet så har ju The Postman ett sommaruppdrag - Att utse sin efterträdare. Självklart så har detta inte varit lätt och många av de kandidaterna som på förhand har nämnts har verkligen inte hållit måttet. OCH då inte ens för att föräras ett blogginlägg. Men en person har visat framfötterna på sistone och förtjänar en granskning. Då menar vi inte Burfågeln utan Jennie "mini-Tiger Woods" Brännström. Under tre veckors tid har The Postman för anteckningar, ibland till och med på sin lediga tid för att "catch Jennie off guard". För vem som helst kan "härma" the Postman, men kan de "vara" the Postman? För the Postman är inget man kan sätta på och stänga av, det är något man är.

Kort info:
Brännström har varit och dragit benen efter sig på posten som många biträden före henne(dagens biträden sitter mest). Spåren i golvet där skorna dragits fram finns på såväl Umeå Brevterminal och på Sundsvalls. Men tack vare ett nära arbete med The Postman så har Brännström insett att vissa saker bara måste göras på rätt sätt. Hon har därför bett om att få bli en av kandidaterna.
Jennie är 24 år och hennes favoritvisdomsord från the Postman är: Hellre fulla fack än fulla lådor - GSM buntning.
Favoritstationen: Där Hanna är eller 93-klumpen!

Kommentar: Rätt svar på frågan om favoritstation är alltid: Där det behövs mest! Sen är visdomsordet sant, men inte det som ska utmärka the Postman. Utan jag hade hoppats att hon svarat: rätt klädsel, rätt skor, rätt antal tummar på C5. Som är ett av de tio budorden the Postman verkar efter.

Stamtavla:

Inte helt fläckfri, utan en och annan humanist skymtar i kusinleden, men en postarbetande farbror drar upp betyget.

Kommentar: Klart mycket bättre än Skånehults som är från Piteå där man inte har någon terminal och knappt några brev. Men jag hade ju hoppats på att det skulle vara en tredjegenerationare. Men vi är sällsynta tyvärr.

Klädsel:
Postentröja oftast, shorts ibland, ibland egna och ibland postens. De blå med reflexband på har lyst i sin frånvaro. Tydligen sitter Brännström på ett obegränsat lager av posten t-shirtar eller handtvättar hon den hon har(pluspoäng). De få gånger som Brännström har haft de blå med reflexband på så har hon valt att vanhelga dem genom att gå runt som en Peace and Love-lodis.

Kommentar: Ibland rätt, ibland inte? Tror hon att det är något jävla hobby? På med de blå och sen klä dig inte som en lämmel. Chansen för slutseger finns än.

Manuella:
C5=dubblatummar och C4=en tumme. Jennie sitter ner på C5 och står oftast på C4. Detta är de grundläggande kraven för godkänt. Att Jennie inte kommer upp i The Postmans fart och organisationsförmåga är att inte heller att förvänta, men däremot är hon en Northug om en ibland med en lite för sen spurt.

Kommentar: Potentialen är tydlig, men fler C5 behövs för att verkligen få svaret på förmågan. Och hur ser det ut på grovningen?

Klokhet:
Brännström vet vilka som behöver råden, men ger dem inte. En äkta Postman missar aldrig ett läge att ge någon ny uppdrag att köra in en vagn, bunta ett fack osv. Inte heller att tillrättavisa dem med bra råd och tips.

Kommentar: Sommaren innebär smashläge för råd och tips. Så var är de? Här förväntar jag mig mer.

Bandy:
Brännström gillar bandy och då tyvärr Selånger, men har på sista tiden börjat allt mer hålla på IFK Umeå Bandy.

Kommentar: Klockrent!

Raster:
När the Postman tar en tjuvrast så är det väldigt sällan som Brännström inte redan är där.

Kommentar: Brännström sitter mer på fikastolen än på kodningstolen. Det måste ju innebära att Brännström anser att kodning är lika mycket arbete som att pausa eller ta rast, om inte mindre. Helt klart högsta poäng då alla vet att kodning inte är riktigt postenjobb, precis lika lite som BMF, GSM eller SSM.

Bedömning:
Brännström kammar hem låga poäng i klädsel, men medelhöga på sortering och raster. Högsta poäng  får hon för bandyn, då det innebär många potentiella intressanta samtal framöver. Inte där än, men veckan är inte slut. C5 imorgon och saken kan vara klar. Men då krävs det dubblatummar och bättre klädsel.

Kommentar: En positivöverraskning, Jennie är på väg bort från Lämmeltåget. Tyvärr verkar det vara ett lämmelår i år, då fler har går runt med lämmeluniformen. Får vi se de blå med reflexband på och en röd piké snart?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0