Lämmelkungen. Del 1.

Det finns materia och det finns antimateria. Svart och vitt, plus och minus, gånger och delat, yin och yang, rött och blått. Allt ting har sin motsats och The Postmans motsats är "Lämmelkungen".

Förra veckans videoblog innehöll en tittarfråga:

Vem tror du är lämmelkungen?

1. Burfågeln
X. Besväret
2. Jag också!

De flesta hade gissat rätt och förstått att det var Burfågeln. Denna antites till tesen The Postman. Under hela sommaren har lämmelkungen gått vid the postmans sida och precis som Petter Northug har han glidit med.
Vid fladdersorteringen har han åkt på The Postmans våg och knappt behövt sortera, utan istället lagt brev i The Postmans låda. Och hade det inte varit för att The Postman hade farten uppe och visste att det var enda sättet att garantera att breven kom fram till rätt adress och i rätt tid, så hade the Postman lärt Lämmelkungen ett och annat. Men risken för att han gör fel någon annanstans är alldeles för stor och The Postman har i sin sällsynta naivitet trott att Lämmelkungen skulle bättra sig. För likt italienare har han hängt sig kvar, glidit med i rygg. När planen ska lastas så är det lämmelkungen som springer och ställer sig på bryggan(endast om det är fint väder), samtidigt som The Postman kör burar och lådor upp för rampen.

Det finns ett ordspråk om terminalarbete som heter att "kedjan är inte starkare än sin svagaste länk". Det beskriver tillviss del Lämmelkungens insatser emellanåt(för till motsats till The Postman så är Lämmelkungens arbetsinsats upp och ner och innehåller uppförsbackar och nerförsbackar, The postmans tempo har ett ord - konstant), men ibland dunkar han på och levererar och då så sätt brukar det väckas ett litet ljus i The Postmans sinne och hoppet att Lämmelkungen kan bli en Postman väcks.

Men ordspråket kan också uttryckas som the Postmans 5 budord: "Även en kedja kan behöva en svag länk"(för att bli längre, och klara sin uppgift - för de inte invigda).

Läsarbrevet:

Hej Postman"

Vi är två "postisar" som jobbar på posten som undrar om de bästa tiderna att koda?
"Postwomen and Frukost-hela dan"

Det beror helt på vem som kodar. När det är mycket att göra, slutspurten på C5 eller fetgrovning från Luleåplanet på C4, då är det bästa tiden att koda för någon annan än The Postman.

Nästa inlägg: Lämmelkungen - Kläderna och MAX, Del 2.

Kommentarer
Postat av: Lämmelkungen

Lämmelkungen ser sig inte som en motsats till the Postman (i och med att han utför en viktig uppgift). Lämmelkungen strävar själv mot samma mål, dvs att få ett bättre postflöde. Men där the Postman strävar efter en mer effektiv post så strävar Lämmelkungen efter en mer human post, där alla ska känna att de trivs, och därmed jobba bättre.



Om kodningen kan Lämmelkungen säga att bästa tiden att koda är första passet, då detta ger en skön och lugn start på dagen. De passen man inte ska koda på är just innan eller just efter en rast eller det sista passet innan hemgång. Detta då dessa pass förkortar raster och senarelägger hemgång.

2012-08-17 @ 19:07:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0