First runner up. Bedömning av Skånehult.

"Det finns dagar då The Postman går runt på Ålidhem som en vanlig människa."

Under en av dessa dager så mötte The Postman David Skånehult, fan och samåkare. Efter erbjudit David skjuts så skulle tid bestämmas. Tio i tolv? frågade Skånehult. Men då the Postman gillar att skilja på privatliv och yrkeslivet, The Postman-livet, så behövs minst fem minuter på Terminalen för att byta om till de mörkblå med reflexband på, en arbetströja och skyddsskor.

- 23.45! Min parkering!

23.48 så stod Skånehult lydigt på parkeringen. På vägen till terminalen berättade Skåne att han hade läst bloggen. Det var inte svårt att förstå att han ville prova på högsta seriren, han ville försöka att bli den nye The Postman.

Dagens outfit: De mörkblå med reflexband på, en röd t-shirt(lite hängig, då The Postman inte kommer tömma brevlådan och träffa kund, var det inte så viktigt), skyddskor och den bruna munktröjan. En classic Postman-look. Uniformsbrallorna signalerar solidaritet med alla inom posten och logalitet, den röda t-shirten istället för postens egna visar på individualitet och  en postarbetare som ser uppdraget som nummer ett, inte chefens senaste order.

23.59  berättar Burfågeln att han kört sönder GSMen. The postman känner efter i fickorna och laddar båda tummarna, nu ska det sorteras. Äntligen lite riktigt postarbete och inte maskin.

Tyvärr blir det inte så, Burfågeln har kört sönder fel GSM och bara en. Maskinerna ska rulla. Någor som tyvärr drabbar The Postman och tack vare det framförallt den manuella sorteringen som nu tappar sin motor. Men Skånehult är glad.

- Nu kan du kolla in mig hur jag jobbar! Skriker han glatt. Så här bedömning. Tyvärr är inte detta en slutbedömning då BFM arbete knappast är riktigt arbete så kan det inte ensamt vara grunden för bedömning.

Klädsel: Det syntes att Skåne vill imponera med en utsökt vald klädsel. De mörkblå med reflexband på som visar att Skåne begriper att Posten inte bara är terminalen. Det är brevbärarna, lastbilschafförerna och kanske någon mer. Solidaritet. Plus ala grande. Skyddskor - check. Bara en idiot använder sina egna skor när man kan få. På överdelen hade Skåne valt en klarblå långarmad tröja med någon snörning vid brösthåren. Ett bra val. Färgmässigt satt den perfekt(inte lika snyggt som röd piké) mot de mörkblå. Samtidigt som den var respektabel mot kunden. Kläder är Skånes bästa del. Men i fortsättningen vill vi se mer av det här och gärna bättre vattenkammning.

Manuella: Skåne gjorde ett par snabba och klarade av att prata samtidgt i någorlunda takt. Bådade gott, men för att göra en hel bedömning behövs mer underlag. Och svårare än 93-94, till och med en Peace and Love-lodis kan klara 93-94. Det är bara köra varannan piteå, varannan skellefteå så klarar man kvaliten.

Klokhet: Som alla vet så brukar The Postman vara den som ger råd till nya och tillrättavisar yngre arbetskollegor. Tyvärr såg vi inget av detta idag. Det betyder ju inte att det inte finns inom Skåne, men då måste det fram.

Raster: The Postman brukar säga "Man ska kunna ställa klockan efter The Postman". Det innebär att par saker:
1. Man kommer till uppstarten 00.00 om man börjar då.
2. Man går hem 06.00 om man slutar då.
3. Man går aldrig för tidigt på rast. Man går definitivt inte för tidigt ifrån en rast. Sånt fjästk imponerar inte på The Postman.
4. Man tar alltid något ur automaten varje timme(i snitt 1,5h) för att på så sätt höja lönen med 1.80 kr/timme.
Skåne skötte sig bra och låg bra till framtills sista rasten.
- Kom nu, dags att börja igen. Sa Skåne under sista rasten. The Postman vet när han börjar igen.
Minus på rasterdelen, då man inte säger till att man ska börja igen. Man bara reser sig upp och ifall det är yngre kollegor där säger man. "Du börjar också nu". Med yngre, så menas: Ålder+postenår= din ålder på terminalen.

Bedömning: The postman fruktar slutet på en era och har definitivt Skånehult som en utav favoriterna till att ta över manteln. Men Torsdagsnatten insats räcker bara en bit. Det som behövs för att kunna göra en bättre bedömning är: Ge fler råd och sortera mer manuellt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0