Gröna bananer på banan.

Ni trogna läsare av The Postman-bloggen vet att det inte uppdateras ofta och aldrig under ordinarie veckor utan endast under sommarens kvällsskift. Men the Postman ska göra ett undantag och göra lite prognoser över de nya postistarna som kommer till sommaren. Många av dem har visat sin förmåga som julnissar, andra har på andra sätt visat varför de ska ha jobbet på terminalen. Kanske har de bra arbetslivserfdarenheter, gjort en bra intervju eller likt the Postman har de en bra stamtavla med många gedigna postisar i släkten.

Förra året tog the Postman två fjunispostisar under sina vingar, en kille och en tjej. Men då resultatet inte blev att de båda kom upp i Postman klass så funderas det på en ny taktik. I år ska bara en få bli the Postmans chosen one. Självklart kommer alla fredags-söndags få råd, tips, tillrättavisningar och utskällningar av the Postman. Det är en plikt som följer med titeln och en titel som inte tas på lite allvar, utan mycket. Vissa kallar det till och med ett kall. Men då endast en ska bli The Postmans utvalde, min karate kid så är valet inte enkelt. Alla gröna bananer kommer behöva det, men vem kommer att förtjäna det. Det är här ni kommer in kära läsare, ni kan fram till juni månads mitt komma med förslag på vem som ska få special attention from the Postman.

Men det är också ett annat mycket speciellt år, det kan nämligen bli The Postmans sista sommar(troligtvis inte) och en ny Postman måste utses. Men vem är värdig? Förmodligen ingen, men vem kommer misslyckas minst. The Postman kommer under året att recensera sina fredags-söndags kamrater och betygssätta dem efter några givna kriterier. Den som får högst betyg kommer vid slutet av sommaren få överta the Postman titeln, bloggen och manteln. För att ni ska kunna förbereda er så kommer jag redan idag avslöja en kategori för bedömning:

Hur väl uppfyller ni Postens klädkod och krav på att vara ståtlig, respektabel och ett ansikte som kunden vill se?
(Högsta betyg är när The Postman har de blå med reflexband på och röd piketröja, Lägsta betyg är när sådan som Johannes springer runt i linné och uppkavlade byxor likt en Peace and Love-lodis)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0