På kurs - Maskinerna tar över

Generationer av postenarbetare har drillat sorteringen av post till ett hantverk, ett kall. Där terminalarbetaren är motorn, den som driver hela postverksamheten framåt och där brevbäraren är hjulen som snurrar när motorn går. Detta väloljade maskineri kräver sina hantverkare, men tyvärr har de senaste åren gått åt ett annat håll. Maskinerna har allt mer tagit över och nyanställda postisar lär sig inte hur många tummar man ska ha på småbrev, hur man knyter säck rätt eller hur man bäst kastar klump. Istället lär de sig On och OFF, pass 1, pass 2 och Pass 3. Förädling, Uppdelning, Fördröjning.

Visst kanske går det lite snabbare idag, även om The Postman har hört hur människor har tvekat ifall GSMen verkligen sorterarar snabbare än The Postman. Och ifall någon hade buntat ur åt the Postman så hade det varit en intressant tävling.

Men maskinerna tar över och det ställer nya krav på de anställda, självklart krav som The Postman redan uppfyller men som andra måste genomgå en kurs, fortbildning för att få. En av dessa var Jonas Buhr, Burfågeln kallad. Burfågeln är en tidig lärjunge till the Postman och frågade ängsligt om även the Postman kunde gå kursen. Ifall det skulle vara så att de som höll i den skulle missa något, lära ut fel saker etc. så tycke Burfågeln att det skulle vara bra ifall the Postman kunde vara där och rätta dem.

Självklart och då kan The Postman passa på att studera det nya materialet av postisar som kommit till Terminalen de senaste åren och kanske skulle en värdig efterträdare finnas där.

Men NEJ. Någon Postmanapostel kunde inte finnas och ökenvandringen efter efterträdaren forsätter. Även om Burfågeln andra dagen imponerade med sin klädsel. Burfågeln hade valt en neutral t-shirt som matchade de mörkblå(utan reflexband?!?). Buren får gärna fortsätta på det inslagna spåret och exprimentera tills han hittar sin unika, men ändå klädsamma och kundvänliga stil. Kanske skulle en röd pike sitta fint?

Läsarfrågan: Hejsan! Jag undrar över 95-98 stora. Hur många tummar ska man ha? Lizz

Den som sett och studerat the postman in action vet svaret på denna fråga. En. Dubbeltummen är på småbrev och går att läsa om i ett tidagare inlägg. Men ett fel som många gör är att använda handskar, och sen dessutom på båda händerna. Detta ser inte bara ovanligt fånigt ut och gör att man kan behålla en fin hy på händerna utan sprickor och förhårdnader, det innebär och att du skär av platsen långsammare på tidningarna. OCH är det något The Postman har lärt Productions Controllersarna så är det: Brev till vanligt folk först, och sist Dagens Industri. Det brukar då innebär ett rätt stressigt moment i slutet av passen(även om flygen och bilarna inte går för The Postman plockar bort tummen, nickar och säger: Nu buntar vi ur). Att du ha dubbelhandske drar ner produktionen. Kör då hellre en Jackson och har bara handsken på hålla bunten handen och sen självklart en tumme på sorteringshanden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0